Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Afke gaat werken aan haar toekomst

Afke Ngwese heeft heel veel zin in aankomend schooljaar. ’Toen ik de boeken voor het eerst opensloeg besefte ik het ineens: het werken aan mijn toekomst gaat nu echt beginnen.’ vertelt Afke enthousiast.

Afgelopen juni behaalde Afke haar vmbo-kader diploma op PT010 de Palmentuin in IJsselmonde. Dat was best pittig in coronatijd. Afke: ‘Het was een chaotisch jaar waarin we veel onderwijs op afstand hebben gevolgd. Ook toen we wel weer naar school mochten was het niet zoals het de drie jaar ervoor geweest is. Ik kon bijvoorbeeld niet zomaar naast iemand gaan zitten. Daardoor is het leuke van school er wel een beetje vanaf.’

Afke volgt de studie Junior Accountmanager op het Albeda College aan de Spinozaweg. ‘Ik kijk er echt naar uit om gewoon weer lessen te kunnen volgen. De standaard vakken zoals wiskunde en Nederlands ga ik niet missen. Maar een vak als marketing lijkt me erg interessant. Ik denk dat ik tijdens de lessen echt het gevoel ga krijgen dat ik met dingen bezig ben die ik leuk vind.’

De studie zelf is niet het enige waar Afke naar uitkijkt. ‘Ik ben ook blij dat de dagen van mijn fiets zijn geteld. Met mijn studenten-ov ga ik lekker met het openbaar vervoer naar school. Het is een van de voordelen van student zijn en daar maak ik graag gebruik van. Daarnaast gaan we ook wel eens op bedrijfsbezoek. Dan is het ook handig om een studenten-ov te hebben.’

Gerelateerde artikelen