Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Het verhaal van: Arthur de Loë

Wie ben je?

Hi ik ben Arthur 19 jaar en kom uit een klein dorpje in Zuid-Limburg genaamd Mheer. Ik zit momenteel in mijn 2e jaar van de studie Bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management. Naast mijn studie vervul ik nog een functie binnen het bestuur van Integrand Rotterdam.

Wat vond je van de eerste maand studeren in Rotterdam?

Wel als een grote stap. Ik was net 18 toen ik verhuisde naar Rotterdam. Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg in een dorpje met nog geen 1000 inwoners. Het was dus wel even wennen om omringd te zijn met de Rotterdamse skyline in plaats van het plattenland. De stap van het verlaten van de middelbare school naar het volgen van een universitaire opleiding vond ik best groot. Er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht en het is je eigen verantwoordelijkheid om alles goed bij te houden. Ik raad dan ook aan om dit zo goed mogelijk te doen. Een keer iets missen is niet erg, maar zorg niet dat dit zich wekenlang opstapelt. Op de middelbare school kun je hier nog relatief makkelijk mee weg komen, maar wanneer je gaat studeren helaas wat minder. Ik heb de eerste paar maanden hier in Rotterdam gelukkig nog fysiek onderwijs mogen krijgen, dit heb ik als zeer prettig ervaren. Ik ben dan ook blij dat de universiteit stapsgewijs weer volledig opengaat en ik verwacht dat vanaf september alles weer mogelijk is op de universiteit. Voor alle aankomend studenten is het natuurlijk super fijn dat alles weer zo goed als open is vanaf september. Ruim een jaar heb ik al het onderwijs vanuit mijn studentenkamer moeten volgen, je kunt je voorstellen dat je al snel genoeg krijgt van de dagelijkse zoom-meetings. Ik ben dan ook heel blij dat we inmiddels weer de mogelijkheid krijgen om op de universiteit te studeren. Misschien klinkt het een beetje gek, maar ook de universiteit ga je gedurende zo’n lockdown missen.

Op wat voor manier heeft Rotterdam je positief verrast?

Aangezien Rotterdam zo groot is ontdek ik nu nog steeds leuke plekjes waar ik voorheen nog nooit geweest ben. Rotterdam is een stad voor ieder wat wils. Daarnaast kun je de Rotterdamse mentaliteit niet lullen maar poetsen ook echt terugzien onder de Rotterdamse studenten. Het studentenleven is erg bruisend in Rotterdam, maar toch neemt iedereen zijn of haar studie ook erg serieus. Ook weten de meeste mensen die zelf niet in Rotterdam wonen of studeren wat deze havenstad eigenlijk allemaal te bieden heeft. Plekjes als de Oude Haven, Witte de Withstraat, kop van Zuid of de Kralingse Plas zijn enorm geliefd onder de Rotterdamse studenten. Voordat ik naar Rotterdam kwam had ik zelf nog nooit gehoord van deze plekken en nu kom ik hier zelf ook met veel plezier.

Waarom heb je je aangemeld een functie bij Integrand?

Ik ben dit jaar opzoek gegaan naar nieuwe uitdagingen en ervaringen naast mijn studie. Ik was gemotiveerd om naast mijn studie nog wat extra’s te doen. Ik ben een beetje gaan rondkijken wat mogelijk was en kwam toen uit bij een parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam. Hier ben ik afgelopen januari begonnen en actief tot januari 2022. Wij werken met een bestuur van 12 studenten. Ieder half jaar verwelkomen wij 6 nieuwe bestuursleden en nemen wij afscheid van 6 bestuursleden. Wij als bestuur zijnde bieden persoonlijke begeleiding met de zoektocht naar de ideale stage voor HBO en WO studenten. Denk hierbij aan hulp bij het opstellen van een goed CV, een motivatiebrief en het voeren van een sollicitatiegesprek. Het mooie is dat een student zich gratis en vrijblijvend kan inschrijven bij ons! Er staan momenteel zo’n 530 studenten ingeschreven in ons systeem en al deze studenten willen wij maar al te graag helpen met het vinden van de perfecte stage. Wij zijn dus een bestuur bestuurd door studenten en voor studenten. Ik ben nu al een aantal maanden actief bij Integrand Rotterdam en merk dat ik mezelf op sociaal en professioneel vlak al enorm heb ontwikkeld. Ook leer je veel nieuwe mensen kennen wanneer je een jaar in een parttime bestuur zit. Met deze medestudenten ervaar je op jonge leeftijd hoe het is om een non-profit organisatie te runnen. Tot slot haal ik heel veel voldoening en energie uit het kunnen helpen van studenten met een stageplek bij een bedrijf. De dankbaarheid van de student wanneer wij hem of haar geholpen hebben met het vinden van de perfecte stage motiveert ons enorm om alle studenten een zo goed mogelijke stagebegeleiding te geven.

Wat voor tip zou je willen meegeven aan een nieuwe student?

Natuurlijk is het belangrijk om je studie serieus aan te pakken, maar probeer naast je studie ook gelijk een sociaal leven op te bouwen in Rotterdam. Ik kende zelf naast mijn broer die ook in Rotterdam studeert helemaal niemand in Rotterdam. Wat ik heb ervaren is dat je binnen no-time veel nieuwe vrienden maakt wanneer je naast je studie veel nevenactiviteiten doet. Probeer dus uit je oude vertrouwde bubbel te stappen en ga dingen ondernemen in Rotterdam. Wanneer je de kans hebt om op kamers te gaan zou ik dit zeker aanraden. Vind je het daarnaast leuk om bijvoorbeeld te voetballen of hockeyen? Ga in een studententeam voetballen bij voetbalclub Antibarbari of hockeyen in een hockeyteam bij Victoria. Oriënteer je tot slot in de vele studie en studentenverenigingen die Rotterdam rijk is!

Wat zijn leuke dingen om als student in Rotterdam te doen?

Ga met vrienden het terras op in de Witte de Withstraat, misschien wel de populairste kroegenstraat in Rotterdam. Ga een keer met de watertaxi de nieuwe Maas op. Varen onder de Willemsburg en de Erasmusbrug verveelt nooit! Of ga een keer eten bij misschien wel de meest iconische tent van Rotterdam, de ballentent. Deze havenkroeg aan de Rotterdam kade staat garant voor een geweldige ervaring. Tot slot is Mooie Boules een zeer bekende kroeg onder de studenten in Rotterdam. Hier kun je onder het genot van een drankje jeu de boulen of karaoke zingen, wat wil je nog meer!

Arthur de Loë, bestuurslid marketing Integrand Rotterdam