Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

‘Ik kan niet wachten om mijn medestudenten te ontmoeten’

Het was even aanpoten afgelopen schooljaar. Maar uiteindelijk heeft Inge Bouwman met mooie resultaten haar havodiploma behaald. Vanaf september gaat ze Facility Management studeren aan de Hogeschool Rotterdam en daar heeft ze ontzettend veel zin in.

Een nieuwe studie kiezen is niet makkelijk. Zeker niet als het bezoeken van open dagen er in verband met corona niet in zit en je niet goed weet wat je wilt. Inge: ‘Om tot een goede studiekeuze te komen ben ik goed gaan kijken wat er bij mij past. Ik heb hier veel onderzoek naar gedaan en veel met familie en vrienden over gesproken. Uiteindelijk is mijn keuze op facility management gevallen.’

Inge vertelt dat de coronacrisis niet alleen de laatste jaren van de havo lastiger maakte. Het heeft ook haar studiekeuze beïnvloed. ‘In eerste instantie leek hotelmanagement mij het leukst. Maar door corona hebben we kunnen zien hoe kwetsbaar de toerismebranche kan zijn en hotelmanagement is best een specifieke opleiding. Ik ben daarom naar iets bredere opleidingen gaan kijken. Facility management is zo’n opleiding. In feite leer je er dezelfde dingen als bij hotelmanagement, maar dan in een wat breder perspectief. Hierdoor heb ik straks de keuze en kan ik zowel in hotels als andere organisaties gaan werken.’

‘Ik kan niet wachten om te beginnen’ blikt Inge vooruit. ‘Tuurlijk is het spannend, maar het is vooral leuke spanning. Ik ben benieuwd hoe het studentenleven gaat zijn. Ik blijf thuis wonen bij mijn ouders in de Hoeksche Waard en reis met het openbaar vervoer naar Rotterdam. Dat hoop ik althans, want met het thuisonderwijs ben ik wel een beetje klaar. Ik kan niet wachten om mijn medestudenten en nieuwe leraren te ontmoeten.’

Gerelateerde artikelen