Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Openbaar vervoer

Vanwege de corona-maatregelen is het verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar om in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe het mondkapje op voor je instapt. Kijk voor actuele informatie over het openbaar vervoer (OV) op de website van de Rotterdamse vervoerder RET of voor de trein op de website van NS.

De RET Rotterdam verzorgt het openbaar vervoer in en rondom Rotterdam.  Het snelst reis je met de metro. Er zijn vijf lijnen, elk gemarkeerd met een eigen letter (A-E) en kleur. Het belangrijkste metroknooppunt is Station Beurs. Lijn E verbindt Rotterdam met Den Haag en Lijn B gaat zelfs tot Hoek van Holland Haven. Natuurlijk kun je ook met de tram, bus en waterbus.

Voor nachtelijke uren is er de BOB Bus die rijdt in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen 01:00 en 05:00 uur.

Handige links

Studentenreisproduct

Als je gebruikmaakt van studiefinanciering, heb je recht op een Studentenreisproduct waarmee je gratis of met korting kunt reizen door heel Nederland. Je kunt kiezen tussen een week- of weekendabonnement. Een studentenreisproduct kun je aanvragen bij DUO.  Op ov-chipkaart.nl wordt precies uitgelegd hoe je dit kan doen. Het studentenreisproduct wordt gekoppeld aan een persoonlijke OV-chipkaart. Als je voor de eerste keer studiefinanciering ontvangt, staat het studentenreisproduct vanaf de 15e van de maand voordat je studiefinanciering ingaat voor je klaar bij een ophaalautomaat. Op tijd regelen loont de moeite.