Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Passie en studie: het kan samen!

Wat is er mooier dan tijdens je schoolcarrière je passie kunnen uitoefenen? Voor Timo de Visser is deze droom werkelijkheid. De afgelopen vier jaar zat Timo op PT010 voor Dans en Theater. Hij deed daar de opleiding vmbo-kader met economie en ondernemen. Naast zijn normale vakken kreeg hij vier uur theater les per week. Aankomend schooljaar trekt hij de lijn door op de MBO Theaterschool.

Ondanks dat Timo doorgaat met zijn passie voor theater, gaat hij zijn oude school wel missen. Timo: ’Met name de mensen ga ik missen. Als je vier jaar lang dagelijks met elkaar op school zit, dan bouw je vanzelf een band op. Ik heb er vertrouwen in dat er op mijn nieuwe school ook leuke studenten zitten waar ik een band mee ga opbouwen, maar het is toch altijd spannend. ‘

Op zijn nieuwe opleiding gaat Timo zicht met name richten op het produceren van theaterstukken. ‘Op de MBO Theaterschool kan je verschillende richtingen kiezen. Zo worden er opleidingen aangeboden voor techniek, acteren, decor en produceren. Ik ga me op produceren focussen. Dat lijkt me het leukst omdat daar alles samenkomt. ‘

De MBO Theaterschool is verbonden aan het Albeda College en werkt samen met het Hofplein Theater. ‘Daar zullen we gedurende onze studietijd verschillende uitvoeringen doen.‘ zegt Timo verwachtingsvol. ‘Dat is gaaf, want dat betekent dat we ook met de andere onderdelen van onze school samen moeten werken. Ik ben erg benieuwd naar hoe dat gaat zijn. Ten opzichte van de middelbare school verwacht ik dat we meer zelfstandig aan de slag zullen zijn. ‘

Een nieuwe school is altijd spannend. Het betekent een nieuw hoofdstuk in je leven. ‘Ik heb er vooral heel veel zin in. Ik heb het voordeel dat ik de stad al goed ken, ik woon er namelijk al heel mijn leven. Waarschijnlijk zal ik op de fiets naar school gaan. En als het regent misschien met het OV. Het voordeel van student zijn is tenslotte dat het OV gratis is.‘ sluit Timo af met knipoog.

Gerelateerde artikelen