Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Werken / stage

Studiekosten, collegegeld, op kamers en uitgaan; de kosten kunnen snel oplopen. Veel studenten hebben daarom naast hun studie een bijbaan. Er zijn verschillende mogelijkheden om bij te verdienen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Rotterdam Studentenstad.

Individuele studietoeslag

Als je naar school gaat of studeert zien jouw schooldagen er nu waarschijnlijk heel anders uit dan voorheen. Lessen worden online gegeven, stageplaatsen zijn schaars en je moet afstand bewaren tot je klasgenoten. Misschien heb je het daar momenteel wel moeilijk mee, dat begrijpen we. Toch proberen we het zo aangenaam mogelijk te maken, zoals het aanvragen van de individuele studietoeslag.

Ben je minimaal 18 jaar en volg je een opleiding of onderwijs in Rotterdam? Dan krijg je waarschijnlijk studiefinanciering van het DUO en heb je daarnaast nog een bijbaantje. Maar lukt het je niet om te werken naast je studie, omdat je een beperking hebt? Vraag dan een extra toeslag aan bij de gemeente. Dit is de moeite waard, want het gaat om een paar honderd euro per maand. Meer informatie vind je op Rondkomen jongeren.

Andere sites waar je informatie kunt vinden over werken naast je studie:

Stage

Sommige studenten lopen tijdens hun studie stage. Dat is leerzaam en helpt je om een netwerk op te bouwen en je te oriënteren op wat je na je studie zou willen doen. Meer informatie over stages:

TIP: Studentenkorting.nl