Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Studentenverenigingen in Rotterdam

Bij de grootste studentenverenigingen ligt de nadruk op het sociale aspect. Er wordt gefeest maar ook allerlei andere leuke activiteiten georganiseerd. Binnen de meeste grote studentenverenigingen is er veel keus in diverse soorten onderverenigingen die zich richten op cultuur, sport of hobby’s. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een commissie of een bestuur.

Gezelligheidsverenigingen

RSC/RVSV (Rotterdamse Studenten Corps / Rotterdamse Vrouwelijke Studenten Vereniging) Met een leeftijd van meer dan 100 jaar, ruim 1700 leden en meer dan 100 Corpshuizen is RSC/RVSV de oudste, grootste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Het RSC/RVSV bezit een rijke ongemengde en gemengde traditie. www.rsc-rvsv.nl
R.S.V. Sanctus Laurentius Eén van de grootste studentenverenigingen van Rotterdam. R.S.V. Sanctus Laurentius telt 1200 leden en is een gemengde vereniging met een rijke geschiedenis van ruim 100 jaar. Laurentius heeft een open en gemengd karakter waarbij diversiteit hoog in het vaandel staat.
SSR-Rotterdam (Societas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis) S.S.R.-Rotterdam is een hechte, middelgrote vereniging gevestigd in hartje Rotterdam. Gemengde vereniging in Rotterdam centrum, opgericht in 1918, gekenmerkt door haar unieke disputenstructuur.
R.S.G. (Rotterdamsch Studenten Gezelschap) Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap is een studentenvereniging gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wat RSG uniek maakt in Rotterdam is dat zij staat voor gelijkwaardigheid, vrijheid en tradities. Je bepaalt zelf wanneer je langs komt en hoe actief je bent.
A.R.S.R. Skadi Rotterdam (studentenroeivereniging) De A.R.S.R. Skadi is Rotterdams enige studentenroeivereniging. Ze biedt plek aan topsporters als aan mensen die een actief verenigingsleven hebben, waardoor menig student zichzelf kan ontplooien en zijn of haar grenzen leert verleggen. De combinatie van gezelligheid, sport en persoonlijke ontwikkeling maken Skadi een unieke vereniging. https://www.skadi.nl/