Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Studentenverenigingen in Rotterdam

Bij de grootste studentenverenigingen ligt de nadruk op het sociale aspect. Er wordt gefeest maar ook allerlei andere leuke activiteiten georganiseerd. Binnen de meeste grote studentenverenigingen is er veel keus in diverse soorten onderverenigingen die zich richten op cultuur, sport of hobby’s. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een commissie of een bestuur.

Gezelligheidsverenigingen

RSC/RVSV
(Rotterdamse Studenten Corps / Rotterdamse Vrouwelijke Studenten Vereniging)
Met een leeftijd van meer dan 100 jaar, ruim 1700 leden en meer dan 100 Corpshuizen, is RSC/RVSV de oudste, grootste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Het RSC/RVSV bezit een rijke ongemengde en gemengde traditie.

R.S.V. Sanctus Laurentius
Eén van de grootste studentenverenigingen van Rotterdam. R.S.V. Sanctus Laurentius telt 1200 leden en is een gemengde vereniging met een rijke geschiedenis van ruim 100 jaar. Laurentius heeft een open en gemengd karakter waarbij diversiteit hoog in het vaandel staat.

SSR-Rotterdam (Societas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis)
S.S.R.-Rotterdam is een hechte, middelgrote vereniging gevestigd in hartje Rotterdam. Gemengde vereniging in Rotterdam centrum, opgericht in 1918, gekenmerkt door haar unieke disputenstructuur.

R.S.G. (Rotterdamsch Studenten Gezelschap)
Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap is een studentenvereniging gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wat RSG uniek maakt in Rotterdam is dat zij staat voor gelijkwaardigheid, vrijheid en tradities. Je bepaalt zelf wanneer je langs komt en hoe actief je bent.

Levensbeschouwelijke gezelligheidsverenigingen

NSR (Navigators Studentenvereniging Rotterdam)
NSR is met ongeveer 300 leden de grootste christelijke studentenvereniging van Rotterdam. We ontdekken samen hoe we als christenen in het hart van het Rotterdamse studentenleven kunnen staan.

VGSR (Vereniging van Gereformeerde Studenten te Rotterdam)
Al sinds 1950 maakt de Vereniging van Gereformeerde Studenten te Rotterdam onderdeel uit van het studentenleven in deze bruisende stad. Hoewel een van de oudste en meest traditionele studentenverenigingen van christelijk Nederland, is ze toch een actieve en moderne groep studenten die meer willen dan alleen studeren.

CSV Ichthus Rotterdam
C.S.V. Ichthus Rotterdam is een interkerkelijke, christelijke studentenvereniging in Rotterdam. Naast de Verenigingsavonden, met sprekers en borrels, zijn Bijbelkring en leuke activiteiten belangrijke avonden binnen Ichthus Rotterdam. Het karakter van Ichthus Rotterdam is zoals een familie, open en hecht.

MashriQ
MashriQ is een actieve en eigentijdse vereniging voor studenten met een islamitische identiteit. Een groot pluspunt is de culturele diversiteit.

Studentenverenigingen Hogescholen

L.S.V. Cognatio
L.S.V. Cognatio is dé studentenvereniging van Hogeschool Tio.

Studentenvereniging Pisculentis
S.V. Pisculentis is gerelateerd aan Hogeschool INHOLLAND.

Internationaal georiënteerde studentenverenigingen.

ISR (International Students Rotterdam)
International Students Rotterdam (ISR) is een cultureel diverse familie die aan de hand van sociale activiteiten nieuwe en huidige internationale studenten in Rotterdam de gelegenheid wil geven om nieuwe mensen te ontmoeten.

ESN Rotterdam (Erasmus Student Network)
Erasmus Student Network (ESN) Rotterdam is de grootste internationale studentenorganisatie van de EUR en organiseert allerlei activiteiten voor zowel Nederlandse als internationale studenten.

EMA (Erasmus Multicultural Associations)
EMA is een koepelorganisatie multiculturele verenigingen.

SSA (Surinamese Students Abroad)
SSA is een studentenvereniging voor studenten die zich betrokken voelen met Suriname en in het bijzonder voor Surinaamse studenten die Suriname (tijdelijk) verlaten om te studeren in Nederland.

IES (Italian Erasmus Society)
Italian Erasmus Society (IES) is een studentenvereniging die de Italiaanse cultuur wil delen met alle studenten op het Erasmus Universiteit Rotterdam.

Eurabia
Eurabia is een ambitieuze studentenvereniging, verbonden aan de Erasmus Universiteit, die studenten met een Arabische achtergrond vertegenwoordigt.