Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Sport

Als student is het belangrijk om fit te blijven. Rotterdam bied je diverse mogelijkheden om te sporten bij een sportvereniging of sportschool of mee te doen met een bootcamp. In groepsverband sporten werkt motiverend én je leert nieuwe mensen kennen.

Sport je toch liever alleen? Pak de fiets of trek je hardloopschoenen aan en laat je aanmoedigen door drukte van de Coolsingel, over de Erasmusbrug naar de rust van het Kralingse Bos.

Sportscholen in Rotterdam
Zowel in het centrum als in de andere 26 wijken van Rotterdam vind je diverse sportscholen, in verschillende prijsklassen. Zo sport je ‘low budget’ bij Basic Fit of Fit4free. Hier heb je met het basisabonnement toegang tot de gym en volg je gratis virtuele groepslessen in de club of thuis. Bij David Lloyd Clubs is het sportaanbod binnen één club breder, met gym, squashbaan, tennis, zwembad en wellness.

Lees meer over sporten in je vrije tijd in Rotterdam op de website van de gemeente.

Tip! Informeer ook eens binnen jouw school naar studentenkorting bij een sportclub of vereniging.

Wist je dat: Erasmus Universiteit heeft een eigen sportvereniging Erasmus Sport heeft?

Let op: door Corona is het mogelijk dat een sportclub of vereniging maatregelen treft. Informeer daarom goed naar de voorwaarden binnen de sportclub of vereniging via website, social media kanalen of klantenservice van de club of vereniging.

Voetbal in Rotterdam

Feyenoord Rotterdam vertegenwoordigt samen met Excelsior en Sparta Rotterdam onze stad in de Eredivisie. Feyenoordaanhang ‘Het Legioen’ heeft meer dan 66.000 supporters en is daarmee de grootste sportclub binnen het professioneel betaald voetbal in Rotterdam.