Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Verhuizen

Als je op kamers gaat, moet je je inschrijven bij de gemeente waarin je komt te wonen. Die verhuizing moet je dit doorgeven bij de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) bij de gemeente waar je gaat wonen. Deze adreswijziging moet je binnen vijf dagen na de verhuizing doorgeven.

Je kunt je alleen inschrijven in de GBA met de Nederlandse nationaliteit of volgens wettelijke regelingen die aangeven dat je als Nederlander wordt behandeld of als je als vreemdeling rechtmatig in Nederland verblijft. Of je moet een verhuisbericht tonen van de GBA in Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius of Saba op het moment dat je in Nederland komt wonen. De gemeente geeft je nieuwe adres automatisch door aan DUO.
Als door de adreswijziging ook je woonsituatie verandert, van bijvoorbeeld thuiswonend naar uitwonend, dan moet je dit zelf doorgeven aan DUO via Mijn DUO.

(Tijdelijk) vertrek naar het buitenland


Als je naar het buitenland verhuist of vanuit het buitenland naar Nederland verhuist, moet je zelf je adreswijziging doorgeven aan de gemeente. Via Mijn DUO moet je de verhuizing ook aan DUO doorgeven. Als je tijdelijk naar het buitenland gaat voor stage of studie dan kun je het buitenlandse adres en een eventueel postadres in Nederland doorgeven aan de gemeente. Als je terugkomt, moet je dat ook melden bij de gemeente.