Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Verzekeren

Als je gaat studeren en misschien ook op jezelf gaat wonen is er een heleboel dat je zelf moet regelen, zo ook een verzekering.

Zorgverzekering

Als student (vanaf 18 jaar en ouder) ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten, je bent namelijk niet meer via je ouders verzekerd. Het is handig om vooraf goed onderzoek te doen naar welke zorg jij nodig denkt te hebben en welke verzekering hierbij goed aansluit. Online zijn een heleboel vergelijkingswebsites te vinden die je hierbij kunnen helpen. Verschillende verzekeraars hebben speciale tarieven of voordelen voor studenten, let hierbij wel goed op de verschillende voorwaarden. Per 1 januari kan je van zorgverzekering wisselen.

Inboedelverzekering

Wanneer je op jezelf woont, kan het verstandig zijn om een inboedelverzekering af te sluiten voor de spullen in je woonruimte, zoals laptop, kleding, meubels enz.

Overige verzekeringen

Een zorg- en inboedelverzekering zijn voor de meeste studenten voldoende. Maar er zijn nog verschillende andere verzekeringen zoals bijvoorbeeld een reisverzekering, autoverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering.