Direct naar content
Logo Rotterdam staat om jou te springen, ga naar de voorpagina

Wat doe ik met afval?

In Rotterdam gelden een aantal regels voor het weggooien van afval. Samen met bewoners en andere gebruikers van de stad houdt gemeente Rotterdam de stad namelijk graag schoon en opgeruimd. Voorkom een boete en zorg dat je de regels kent.

Welk afval moet in welke container?

In Rotterdam scheiden we papier, glas, textiel en restafval zodat zoveel mogelijk afval opnieuw te gebruiken is. Kijk op rotterdam.nl/afvalwijzeronline om te lezen welk afval in welke container moet.

Waar staan de afvalcontainers?

Zoek je een container voor papier, glas, textiel of restafval bij jou in je buurt? Op rotterdam.nl/afvalkalender zie je precies waar ze in Rotterdam staan. Ze zijn nooit ver weg!

Tips!

  • Voorkom dat de afvalzak gaat knellen: gebruik een afvalzak van maximaal 60 liter en doe de afvalzak horizontaal in de containeropening.
  • Maak kartonnen dozen plat en klein voordat je ze in de papiercontainer gooit.
  • Zit de container vol? Voorkom een boete van € 104,- of meer en zet het afval nooit naast de container! Loop naar de volgende container en maak een melding via telefoonnummer 14010 of via rotterdam.nl/meldingen.

Grofvuil wegbrengen of gratis op laten halen

Zet grote spullen zoals een kapotte stoel of oude koelkast niet op straat of naast de container. Je kunt ze gratis naar één van de zeven milieuparken brengen.  Alle locaties vind je op Rotterdam.nl/milieuparken.

Kun je grofvuil niet zelf wegbrengen? Maak een afspraak om het gratis op te laten halen. Bel 14 010 of ga naar Rotterdam.nl/grofvuil.

Bruikbare spullen 
Breng ze naar een kringloopwinkel. Zo maak je er iemand anders blij mee. Kijk voor de locaties op Rotterdam.nl/kringloopwinkel.

Meer weten? Kijk dan op Rotterdam.nl/afval.